Història

Aquest és un relat de la nostra història com a Escola Verda:

Curs 2008-09: Al Projecte d'Autonomia de Centre s'estableix la voluntat que l'institut formi part de la xarxa d'Escola Verda a Catalunya. El principals impulsors d'aquesta proposta van ser l'equip directiu de Ricard Marrugat i, les professores Begonya Falcó i Cristina Albesa.

Curs 2009-10: una empresa anomenada Cel Rogenc va preparar uns grups dinàmics a l'Hospitalet, per introduir-nos sobre accions que du a terme l'Escola Verda. Cristina i Begonya van anar, i van treballar entre d'altres temes, l'estalvi d'energia.

Curs 2010-11: a Tortosa es realitzà una xerrada anomenada "Jornada d'Escola Verda".

ARA SI, ARA ESTEM PREPARATS PER A DUR A TERME AQUEST PROJECTE TAN BONIC! ANEM A FER LA FORMACIÓ NECESSÀRIA PER SER ESCOLA VERDA. 

Curs 2011-12: un grup de 10 professors i professores van iniciar un curs anomenat "Projecte Escola Verda" amb la il·lusió de canviar i fer canviar la sensibilitat i respecte de l'entorn que ens envolta, envers a una sostenibilitat del mediambient. COMENCEM: es va relitzar un Taller de reutilització de material reciclat, per a fer un moneder i un quadre.

Curs 2012-13: Vam continuar la nostra formació i van fer el següent curs anomenat "L'educació ambiental al centre. Iniciació per a la incorporació a la xarxa d'escoles verdes". En acabar, aquest grup de persones vam analitzar el punt de partida en què estem, i vam definir les primeres accions d'Escola Verda que duriem a terme el curs següent. Vam presentar tota la documentació necessària perquè l'institut sigui reconegut com un més a la xarxa d'Escola Verda.
Hem posat a totes les aules contenidors de reciclatge de paper i cartó i, una safata per a reutilitzar paper. També, en punts concrets de l'institut s'ha ficat contenidors de reciclatge d'envasos, de cartuxos i toners d'impressora, i de piles i bateries.
A l'institut s'ha creat "El racó verd de l'istitut" que és un espai divulgatiu de notícies i esdeveniments relacionats amb l'Escola Verda.

Curs 2013-14: Començarem com a Escola Verda. El dia 15 de març, la Directora General d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Sra. Teresa Pijoan, ens atorgà el distintiu que ens acredita com a Escola Verda. A l'acte van assistir en representació de l'Institut Terra Alta pares i mares, alumnes i professors.


MOLTES FELICITACIONS A TOTES I TOTS!!!

Curs 2014-15: Hi ha canvi de Coordinador d'Escola Verda, ara serà Tomeu Hernández. S'agraeix a l'antenior Coordinadora, Cristina Albesa, tot l'ímpetu, ganes i dedicació desinteresada en aquest afer. MOLTES GRÀCIES CRISTINA.
El dia 26-01-2015 comença el seminari "Educació per a la sostenibilitat". Un grup de professors col·laboradors i compromesos amb l'Escola Verda posem interès a escoltar i a aprendre d'altres experiències que s'han dut a terme en altres col·legis. Estem, Angels Ferré, Cinta Alemany. Enrique Domínguez, Jordi Vinuesa, Magda Urgell, Núria Gisbert i Tomeu Hernández. Moltes gràcies a tots i totes pel vostre compromís. El propòsit d'aquest seminari és intercanviar experiències i preparar tota la documentació per  renovar la catalogació d'Escola Verda.